Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GAL Halkollagén peptidek, 150g

Gal Vital
6.790 Ft
5.775 Ft
Kedvezmény: 1.015 Ft
Menny.:

Készlet erejéig!

Neu5Gc-mentes, extra magas minőségű halkollagén. 

Elérhetőség: Elfogyott
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 14.
Ízesítés
Natúr
6.790 Ft
5.775 Ft
Kedvezmény: 1.015 Ft
Menny.:

Termékleírás

GAL Halkollagén peptidek

A GAL Halkollagén a Naticol® francia halkollagénjét használja, méghozzá annak leginkább előemésztett változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is javasolt, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz.

A Neu5gc egy sziálsav származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák) kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. 

Bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó élelmiszerek elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos.

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg a bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl.: csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.

A Gal Halkollagénben lévő kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz előemésztett, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó, és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált marhakollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.

A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).

A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagyrésze színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges.


Mire jók tehát a kollagén peptidek

Bőr és haj
Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét.
Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).

Egyéb jótékony hatások
- Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).


Felhasználás, adagolás

Napi 2,5 – 5  g fogyaszása is elég lehet, de legjobb napi 5-10   g-ot fogyasztani. 
Bármilyen folyadékba belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló.

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


Összetevők 
Kollagén peptidek (hidrolizált halkollagén)


Kiszerelés
Zacskós termék - 150g 
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL Vital SynergyTech Kft.

Forrás: www.gal.hu

Átlagos tápérték

 GAL Halkollagén peptid
 Tápanyagérték 100 g  10 g  5 g 
 Energia kJ (kcal) 1581 kJ (372 kcal)  158 kJ (37 kcal)  78 kJ (18 kcal) 
 Zsír  0 g  0 g 
0 g 
 Szénhidrátok 0 g  0 g  0 g 
 Fehérje 93 g  9.3 g  4.6 g 
 Só 0.7 g  0.07 g  0.04 g 

 

 

Termékjellemzők

Termékcsoport Kollagének
Használat ideje Felkészülés
Adagolási forma Por
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Mondd el a véleményed!